24. okt
 
Da N.W.A erobret USA
Penger, suksess, intriger, krig og død. Vestkystens rappere byr på en av musikkhistoriens mest begivenhetsrike historier.

Publisert: 10.sep.2015 04:00
Oppdatert: 10.sep.2015 07:09

Vi følger Dr. Dre, Ice Cube og Eazy-Es reise gjennom 80 og 90-tallet; en berg-og-dal-bane man rett og slett må kaste seg på hvis man besitter et snev av musikkhistorisk interesse. «Straight Outta Compton» er nemlig et dokument som kommer sent, men veldig godt.

historisk dokument

Artistene, låtene, konsertene og konfliktene er allerede godt dokumentert, og for mange er nok historien om N. W. A allerede velkjent. Dette er allikevel en så vellaget film at den passer for alle som setter pris på god historiefortelling.

Filmen er lang, men med en begivenhetsrik, omfattende og ekte historie brukes samtlige sekunder effektivt. Tempoet er høyt og man finner sjeldent tid til å kjede seg undervegs. Skuespillerne gjør dessuten en strålende jobb i portretteringen av de ikoniske rapperne.

aktuell

Regissør F. Gary Gray bruker mye tid på å dokumentere konflikten mellom de mørkhudede og politiet i Los Angeles.

Store deler av N.W. As suksess var gruppens evne til å gå til motmæle mot den daglige trakasseringen og forskjellsbehandlingen som foregikk, og man skjønner raskt at rappernes sylskarpe tekster ikke ble skrevet helt uprovosert. De amerikanske myndighetene har kommet et stykke på veg i løpet av de siste tiårene, men dette er problematikk som dessverre er sviende aktuell den dag i dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke