24. okt
 
Dagens faenskap
Her er Minna. Ute på planken. Er det ingen veg tilbake?

Publisert: 07.jul.2016 04:00
Oppdatert: 07.jul.2016 08:15

Dagens faenskap. Og altfor nær. Bli med Minna der hun jages fra sin leilighet og ut på gata, i en jungel. Setter hun foten ned feil, så er det gjort. Og en kjede av ulykker følger. Og det er ingen veg tilbake.

Dessverre og bra, så troverdig. Jaget av samfunnet. Jaget i nærmiljøet. Men også skildres et vennskap, sterkere enn i mange vanlige liv.

Aggressiv puls

«Drama/thriller» heter det på vaskeseddelen, og det er virkelig et drama – og ikke minst en thriller, hvor vi merker Minnas puls, langt raskere enn normalt hele vegen, men svært aggressiv når faren nærmer seg.

Hvem er de, de bostedsløse? Hvor er de? Hva holder de på med? Hva slags liv lever de?

Situasjonen er rett utenfor vår egen trygge dør, til og med i en liten norsk småby – men her skildret i en svensk storby, hvor siste adresse kan være en dynge av en midlertidig campingplass.

Balansekunst

Malin Levanon heter hun som spiller Minna, hun som i filmens første anslag tvinges til å snyte noen narkolangere for å skaffe penger til husleie. Da er det allerede for sent, og hun sitter i klisteret på alle måter.

Med livet som innsats gjelder det å balansere på den tynneste line, og ekstra vanskelig er det naturlig nok for den som allerede er ute av kurs. Denne jobben gjør Malin Levanon utmerket, og karakterene rundt henne spinner i et korrekt tempo, til enhver tid.

Ingen ser denne filmen uten å plages. Heldigvis.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke