buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Dansk suksesshistorie
Etter stor suksess i danske kinosaler er «Drømmen om MGP Jr.» klar for det norske publikumet. Det vil både store og små sette stor pris på.

Publisert: 22.okt.2015 06:56
Oppdatert: 22.okt.2015 13:10

Dette er nemlig en film som omfavner veldig mye positivt. Integrering, fremmedfrykt og vennskap.

Viktig tematikk

Les alle HAs filmanmeldelser her!

Landsbygutten Karl (Sylvester Espersen Byder) er meget misfornøyd med at han må følge sin mor fra idylliske Hvide Sande på Jylland til multikulturelle Nørrebro i København. Han sliter med å passe inn blant de andre integrerte ungdommene, men finner etter hvert en god venn i den dansk-tyrkiske jenta Sawsan (Malika Sia Paul). De har begge en sterk interesse for musikk, og etter hvert klekker de ut en plan for å kvalifisere seg til MGP jr. Problemer oppstår når Sawsans foreldre nekter henne å delta.

Fremmedfrykt

Det hele utvikler seg til en slags Romeo & Julie – forestilling der den danske, kristne familien står på den ene siden, og den tyrkiske, muslimske familien står på den andre. Foreldrene har vokst opp med godartede, religiøse holdninger, men lider som mange andre av fremmedfrykt og fordomsfullhet. I midten finner vi Karl og Sawsan som ikke helt skjønner hva som er så galt med å være venner.

Historien er rimelig forutsigbar, og klisjéalarmen ljomer gjennom deler av filmen, men totalt sett er dette en viktig og god film som nok er i stand til å treffe en nerve hos både barn og vokse i kinosalen. Filmen er tillatt for alle, men med dansk tale og norske tekster kan dette blir en utfordring for de aller minste.

FAKTA

TERNINGKAST 4

Regi: Martin Miehe-Renard
Medvirkende: Malika Sia Paul, Sylvester Espersen Byder, Line Kruse, Ali Kazim, Lars Knutzon, Natali Vallespir
Sjanger: Familiefilm
Nasjonalitet: Dansk
Spilletid: 1 time, 38 min.
Sensur: Tillatt for alle

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Prestasjon: Unge Sylvester Espersen Byder og Malika Sia Paul gjør en glimrende jobb i «Drømmen om MGP Jr.».
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat