buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
HELT OG SKURK: Eric Cantona som «Korsikaneren» og Mads Mikkelsen som «dansken Jon» i westernfilmen «The Salvation». Foto/Copyright: Another World Entertainment Norway AS
 
Dansk westerndrøm
Vaskeseddelen forteller om en dansk westerndrøm i Sergio Leone-klassen. Western ble det, helt ok klassisk western.

Publisert: 04.des.2014 14:37
Oppdatert: 04.des.2014 14:50

En sak er et ønske om mesterklasse, en annen sak er å levere. Sist vi så en western som slo luften ut av mellomgolvet på folk, så handlet det om Quentin Tarantinos «Django Unchained» (2012), skrevet og regissert av Tarantino selv (Oscarpris). Der er vi ikke med danskenes «The Salvation», men for all del, dette er en westernfilm som er verdt kinobilletten.

Tung bør

Jon (Mads Mikkelsen) er halvt ihjelslått og alene. Har han en sjanse mot stedets gangster, Mr. Delarue (Jeffrey Dean Morgan) og hans private hær? Kan hende hadde Clint Eastwood holdt trua i oss (les: Leone/ «For en neve dollar», «For noen få dollar mer» og ikke minst «Den gode, den onde og den grusomme»)? Dessverre tror vi ikke like mye på dansken, ikke svensken (Michael Persbrandt) - og det er vanskelig å tro at fotballspilleren Eric Cantona kan bære en kvalitetswestern helt inn i solnedgangen.

Hevn og blod

Dansken Jon og broren Peter er begge soldater, som har reist til Amerika for nytt liv på 1860-tallet. De venter på stasjonen, på Jons kone, Marie, og hans sønn Kresten, som nå, sju år etter, kommer etter til ville vesten. Gjensynsgleden er stor, men varer ikke lenge. Allerede på diligencen, på veg hjem, blir Marie og Kresten myrdet - og Jon dreper morderne - og så er blodbadet i gang for alvor.

Vold er det mer enn nok av, kuler og krutt - også noen spennende øyeblikk. Men aldri noen overraskelser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat