24. okt
FARLIG FERD: Gjennom ørkenen, over havet – og inn i ukjent landskap.
 
Den farligste reisen
Krysse Middelhavet i en gummijolle er livsfarlig – men det er minst like farlig på land, på begge sider.

Publisert: 21.jan.2016 04:00
Oppdatert: 21.jan.2016 03:59

Her er spillefilmen om flukten til Europa, en skrekkfilm – og her er minene er mange – og det er vanskelig å si hva som er verst: skutt av landevegsrøvere i ørkenen? Drept i en arbeidsulykke i usikret illegalt arbeid? Utnyttet i kriminell sammenheng? Tråkket på, på den mest uverdige måte? Jaget av både skurker og myndigheter? Farene er mange – og det er dette livet regissør Jonas Carpignano formidler på en god måte. Vi ser, vi hører, vi opplever – og vi skjønner at valgene må tas – og vi plages når de må gjøres. Her er vi på helvetes-stien. Regissør Jonas Carpignano ønsket å lage en film om Koudous Seihon flukt, og her er Seihon skuespiller i sin egen fortelling. Det fungerer bra. Elendigheten fester seg til oss, men det finnes også litt varme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke