24. okt
 
Det svarteste høl
Velkommen til det svarteste høl. Et lite hus, i en liten landsby ved sjøen. Fire fæle presters hjem.

Publisert: 07.apr.2016 04:00
Oppdatert: 08.apr.2016 06:43

De mest grusomme, forkledd som herrens menn og kvinne, kan det bli verre?

Fire prester og en nonne, avskjediget og plassert under samme tak. En dag kommer fortiden til dem. En tidligere altergutt står i hagen og skriker ut sin historie, om hvordan han ble misbrukt, om et liv som ble ødelagt for alltid.

Plagsom stemning

«En intelligent, provoserende og satirisk skildring av den katolske kirkes aller mørkeste side», heter det fra vaskelappen.

Det tar ikke lang tid før vi skjønner hvor langt inn i mørket vi skal.

Stemningen fester seg umiddelbart. Det som kunne vært en idyllisk by ved havet, presentert i solskinn, med de blå og lekende bølger, som det vakreste sted, i den fineste natur, er med regissørens pekestokk gjort til et opplagt sted for halvannen time med plage; med bildene, musikken, lydene, og ikke minst skuespillerne, viser regissøren oss et av vår verdens mest smertefulle kapitler; når de svakeste, barna, plages av dem som utgir seg for å være Guds hender, prestene.

Sterk ramme

Dialogen gjemmer ingenting i denne historien. Alterguttens forteller sin historie rett fram, så direkte at kvalmen presser hatet opp i halsen til oss i salen.

Det er så mye elendighet samlet i dette huset: med misbruk av barn, kidnapping av barn, mord, medvirkning til drap – og rammen er så sterkt laget, der denne gjengen lever et tilsynelatende fritt liv – til dagen de blir tatt igjen av sin egen grusomme historie.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke