24. okt
 
Dragefilm for barna
Bli med på flytur over skog og mark med den grønne, hårete dragen Elliot.

Publisert: 28.sep.2016 14:04
Oppdatert: 28.sep.2016 14:08

Fem år gamle Peter (Oakes Fegley) er på biltur med foreldrene sine, men etter en ulykke befinner han seg helt alene til skogs. Håpløst fortapt i skogen blir han reddet av en grønn, flammesprutende drage, og der han blir værende i fem år før han omsider møter av Grace (Bryce Dallas Howard), Jack (Wes Bentley) og den jevngamle jenta Natalie (Oona Laurence). Det tar ikke lang tid før hele bygda får vite at det bor en drage i skogen, og en gruppe jegere, ledet Gavin (Karl Urban), er fast bestemt på at de skal fange det gigantiske fabeldyret.

Lider av oversettelsen

«Peter og Dragen» kan beskrives som en barnevennlig og trivelig krysning mellom «Jungelboken» og «King Kong». Filmen har allikevel noen konkrete svakheter. Dubbingen oppfattes som noe kronglete, og man får inntrykk av at manuset ikke hele tiden lar seg oversette til norsk med stort hell. De norske stemmene gjør stort sett en god jobb, men også her finner man scener der dubbingen er litt for åpenbar.

Godt håndverk

Det tekniske håndverket er imidlertid veldig bra, og man blir raskt knyttet til den animerte dragen Elliot. Fabeldyret framstår som en gigantisk hundevalp det er lett å bli glad i, men kanskje har designerne stjålet litt for mye fra lykkedragen Falkor fra «Den uendelige historien»? Likheten er i alle fall slående. «Peter og Dragen» klarer ikke å huke av alle punkter som trengs i en god familiefilm, men familiens yngste medlemmer vil nok få mye ut av kinobesøket. Skaperne burde allikevel lagt igjen noen godsaker til de voksne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke