24. okt
SøskeN: Petra og Karsten?FOTO: SF Norge
 
Dukketeater for de små
Karsten og Petra er tilbake, og skal sette opp teater for å samle inn penger til fattige barn i India som ikke har lys.

Publisert: 26.okt.2017 06:33
Oppdatert: 26.okt.2017 07:00


Historien er så som så, og man kan spørre seg hvilke gjenkjennelsesfaktor universet bringer frem hos familier landet over. Det er en ganske så glorifisert barndom som skildres, hvor det smakfullt innredede hjemmet alltid er solfylt og ryddig. ingen slår seg vrange og alle er gode venner. i barnehagen, i nabolaget og de skilte foreldrene lever alle i harmoni. Det dramatiske som driver historien frem, er at det er kommet en mus i huset til Petra. I hvert fall.

Barnehageonkelen ønsker å samle inn penger til et barnehjem han besøkte i India, slik at de kan få lys. Han viser barna bilder han tok av de fattige barna. For å samle inn penger, foreslår Petra at de kan sette opp et teater. I et fellesskap hvor Petras stemme stort sett trumfer de andre barnas, bestemmer de seg for å sette opp et stykke om Lysnissene, og de skriver manus og sanger selv. Da en av jentene, Sigrid, foreslår en linje, er det Petra som forteller henne at den ikke kan være med, siden den ikke rimer. Til tross for nevnte irritasjonsmomenter, er det en underholdende film som sikkert vil treffe de unge. Spesielt sekvensene med dukketeater er morsomme, og flere av sangene var virkelig fine.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke