buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
hvit middelklasse: Både Matt Damon og kanskje særlig Julianne Moore kan dette med å spille falske forstadsmennesker med mørke hemmeligheter.FOTO: Paramount Pictures/ Hilary Bronwyn Gayle
 
Ekkelt og ugreit
Noe er råttent i den amerikanske forstaden Suburbicon, nærmere bestemt hjemme hos lille Nicky. Spenn deg fast for en vill tur inn bak de tykke gardinene til et forstadshus på 50-tallet. Hyggelig, blir det ikke. Men ganske underholdende.

Publisert: 16.nov.2017 08:41
Oppdatert: 16.nov.2017 09:13

Som vanlig er Cohen-brødrene, som har skrevet manus, ute etter å røske i sjela og kødde litt med forventningene til sitt publikum. Og forventningene til en film med Matt Damon og Julianne Moore, med George Clooney på regi, og nevnte brødre på manus, må bli høye, men det er kanskje lurt å la dem ligge igjen ved kino-inngangen og heller bare bli med på reisen. Dette er utrivelige greier, men det er også til tider morsomt og helt klart i kjent mørk og makaber Cohen-stil.

At filmen er vanskelig å plassere sjangermessig (er det grøsser, drama, satire, krim eller svart komedie, eller en god blanding?) og til tider føles «kitsch» og noe overdreven, er noe den har fått kritikk for, men etter min mening er dette noe av styrken til filmen. At du ikke helt vet hva den er, eller hvor den har tenkt å ta deg. Det er deilig med noe som er såpass uforutsigbart, i alle fall så lenge man lurer. Derfor vil jeg ikke skrive for mye om handlinga her, og anbefaler å møte med så blanke ark som mulig.

roald dahlsk

Tonen og persongalleriet i filmen minner en del om noe Roald Dahl kunne skrevet, særlig ettersom den sees gjennom øynene til en gutt på rundt 8 år.

Uten å røpe for mye skal det vise seg at guttens far, spilt av Matt Damon har rotet seg opp i noe alvorlig. Konsekvensene vil bli store, og i løpet av de nesten to timene vil ingenting bli som før hjemme hos Nicky.

rasisme

Det er nemlig der det skjer skumle ting, og ikke over hos de nye naboene, som er, hold deg fast, afroamerikanere, og som det hvite nabolaget vil ha bort.

Det dannes en hat-mob mot den svarte familien utenfor huset deres, og uten at rasisme blir hovedtemaet i filmen så er disse fæle naboene med på å skape en ubehagelig nerve, som sammen med Damons portrett av en iskald 50-talls far, får tankene over på at alt virkelig ikke var bedre før.

Kanskje hater du filmen, kanskje liker du den godt. Men kjedelig er det i alle fall ikke.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat