24. apr
BÅNN GASS: Ansel Elgort (til høyre) som «Baby» og Jamie Foxx som «Bats» kjører tøft i «Baby Driver».
 
Eksplosjon av en film
En eksplosjon av en film. Soundtracket og lyd er alene verdt billetten. En helt unødvendig punktering ødelegger en ren sekser.

Publisert: 03.aug.2017 07:26
Oppdatert: 03.aug.2017 07:36

Jeg elsker åpningen, der «Baby» stopper ransbilen utenfor First Bank of Atlanta, vi hører det skriker litt i bremsene, han kikker ned på iPoden, «Bellbottoms» – The Jon Spencer Blues Explotion, digger, synger med ei vannflaske som mikrofon, trommer på rattet, lar vindusviskerne gå i takt med musikken … Alarmen går, han setter bilen i gir, ranerne hopper inn – og «Baby» slipper løs et par – tre hundre hestekrefter i sin røde Subaru WRX (samme som Petter Solberg ble v-mester med) – og i takt med en ellevill gitarsolo raser de gjennom gatene med politi hakk i hæl.

Den er så elegant og sterkt gjort denne filmen; farten, temposkiftene, med låter perfekt sydd inn i situasjonene, med lydene, de små detaljene, litt humor, knallhard actionkjøring – og elegante karakterer gjort av Ansel Elgort (Baby), Kevin Spacey (skurken DOC), Jamie Foxx (den lettantennelig skurken Bats) og Jon Hamm (Buddy).

«Baby» er den beste ranssjåføren i verden, han lever med musikk på ørene, han skylder «DOC» og må derfor gjøre jobben – og problemene starter når han vil ut av skurkeriene.

Kombinasjonene låter/filmsituasjoner er så mange og så sterke, åpningen er topp – men stiligst er kanskje grepet når «Baby» må starte låten «Neat Neat Neat» (The Damned) på ny, etter en krangel, for å ha riktig kjørerytme for å stikke av. Hvor er replay-knappen på kinosetet?

Unødvendig punktering i finalen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.