23. okt
BÅNN GASS: Ansel Elgort (til høyre) som «Baby» og Jamie Foxx som «Bats» kjører tøft i «Baby Driver».
 
Eksplosjon av en film
En eksplosjon av en film. Soundtracket og lyd er alene verdt billetten. En helt unødvendig punktering ødelegger en ren sekser.

Publisert: 03.aug.2017 07:26
Oppdatert: 03.aug.2017 07:36

Jeg elsker åpningen, der «Baby» stopper ransbilen utenfor First Bank of Atlanta, vi hører det skriker litt i bremsene, han kikker ned på iPoden, «Bellbottoms» – The Jon Spencer Blues Explotion, digger, synger med ei vannflaske som mikrofon, trommer på rattet, lar vindusviskerne gå i takt med musikken … Alarmen går, han setter bilen i gir, ranerne hopper inn – og «Baby» slipper løs et par – tre hundre hestekrefter i sin røde Subaru WRX (samme som Petter Solberg ble v-mester med) – og i takt med en ellevill gitarsolo raser de gjennom gatene med politi hakk i hæl.

Den er så elegant og sterkt gjort denne filmen; farten, temposkiftene, med låter perfekt sydd inn i situasjonene, med lydene, de små detaljene, litt humor, knallhard actionkjøring – og elegante karakterer gjort av Ansel Elgort (Baby), Kevin Spacey (skurken DOC), Jamie Foxx (den lettantennelig skurken Bats) og Jon Hamm (Buddy).

«Baby» er den beste ranssjåføren i verden, han lever med musikk på ørene, han skylder «DOC» og må derfor gjøre jobben – og problemene starter når han vil ut av skurkeriene.

Kombinasjonene låter/filmsituasjoner er så mange og så sterke, åpningen er topp – men stiligst er kanskje grepet når «Baby» må starte låten «Neat Neat Neat» (The Damned) på ny, etter en krangel, for å ha riktig kjørerytme for å stikke av. Hvor er replay-knappen på kinosetet?

Unødvendig punktering i finalen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke