23. okt
TOPP JOBB: Jake Gyllenhaal gjør en strålende jobb som videonyhetsjeger i Los Angeles. Helt gjennomført. Til siste sekund av denne filmen. Priser venter. Foto: SF Norge
 
Ellevilt i blodtåka
Det finnes ingen grenser i jakten på seertall for lokal-TV i Los Angeles. I alle fall ikke på film.

Publisert: 29.jan.2015 04:00
Oppdatert: 29.jan.2015 07:34

Mer enn noe er dette litt av en jobb av Jake Gyllenhaal som frilans videojeger i Los Angeles gater nattetid. Filmens historie, røde tråd og plott er byr ikke på all verdens overraskelser. Skuespillerjobben som karakteren «Lou Bloom», kjeltringen, selvutnevnte videojournalist, den elleville, mannen uten filter, er utmerket. Fra første bilde til siste. Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain/oscarnominert) står løpet helt ut.

SE TRAILER HER!

Rykker ut

Blodtåka ligger tjukk rundt ledelsen til de lokale TV-stasjonene i Los Angeles, i deres jakt på de aller beste videobilder fra kriminalitet og ulykker. Her finner «Lou Bloom» sin plass. Hans hverdag har lenge gått med til å stjele sykler og annet småtteri og selge dette - men en dag oppdager han at noen tjener penger på å lytte til politiradioen, rykke ut med videokamera - og tilby bildene til TV-stasjonene.

Justerer

Han lar seg rive med, både i jobben, men også i sin nye rolle som «businessmann». Han ansetter en hjelper, Rick, og snart er de i gang. Varene selger de til nyhetsredaktør Nina (Rene Russo), og Lou rigger gjerne om litt på åstedet for å få bildet så bra som mulig. De «fine» bildene tas imot med åpne armer - uten at noen stiller spørsmål.

Lou går over lik, bokstavelig talt. Han viker ikke en tomme. Det gjør heller ikke han som følger manus, Jake Gyllenhaal. For den som setter en sterk skuespillerprestasjon høyt, så er dette en anledning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke