24. okt
 
En fulltreffer
Allerede presentert som en fulltreffer, satt opp på Oscar-listene – og alt så fortjent.

Publisert: 09.feb.2017 06:36
Oppdatert: 09.feb.2017 07:54

Finnes det en veg ut av «hood’n» i Miami? Hva om du er liten, svart, kanskje til og med homofil – og mora di er et crackhue?

Det har vært skrevet om regissøren, Barry Jenkins, at han vokste opp i et loddent strøk selv, at han hadde historien med seg, men at det tok tid før han fant en måte å fortelle en slik historie på.

Vel, her er det gjort, på en nærmest perfekt måte. Ingen fancy sprett, bare rett fram, fra «Little» er liten gutt, til han er blitt stor – og vi får være med på ferden.

Spillet er av ypperste klasse, av «Little» som liten, tenåring og som voksen, av de nære karakterer – men kanskje er tilnærmingen til denne historien den aller beste. Så tett er vi på, i enkelte scener, at vi venter et lite øyeblikk før vi gjør neste pust. Ikke for mye, ikke for lite, men balansert, helt på kanten, det er hva som gjelder.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke