24. okt
Vennskap: Rikard (Christian Andrén) og Roland (Johan Kylén).
 
En liten svensk juvel
«Kjempen» – En stor film om en liten fyr som tiltrekker seg umenneskelig mye oppmerksomhet.

Publisert: 23.mar.2017 06:35
Oppdatert: 23.mar.2017 06:51

Rikard (Christian Andrén) ble født autistisk og deformert, og kort tid etter hans egen fødsel ble han skilt fra sin psykotiske mor. Bortsett fra savnet til moren er det kun én ting han bryr seg om; ballspillet petanque. I «Kjempen» følger vi 30 år gamle Rikard gjennom sin harde hverdag. Regissør og manusforfatter Johannes Nyholm har stappet filmen med symboler og elementer, men «Kjempen» handler i det store og det hele om en liten fyr som føler at han tar altfor stor plass uansett hvor han er. Han havner alltid i sentrum av folks oppmerksomhet til tross for at han aller helst vil være så usynlig som overhodet mulig. Filmens gripende historie er lekkert skutt og effektivt fortalt og bak all sminken gjør Christian Andrén en glimrende jobb som Rikard.

En real godbit fra naboene i øst.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke