24. okt
 
Enkelt og elegant
Et ekstraordinært talent foreldrene ikke kan ha glede av.

Publisert: 21.mai.2015 04:00
Oppdatert: 21.mai.2015 07:42

Bli med på besøk til Familien Bélier og gården deres på den franske landsbygda, i Loire-området, vest for Paris. Bli med inn på den enkleste scene, på en bondegård, nær et lite tettsted, svært oversiktlig og med få markante karakterer.

Familiens nøkkel

En sak er annerledes på gården til familien Bélier: Alle, bortsett fra tenåringen Paula, er døve. Paula blir naturlig nok familiens kommunikasjonsnøkkel til omverden. Det fungerer utmerket. Paula håndterer både bestillinger og salg, og alt det praktiske som krever verbal kommunikasjon.

En dag skjer noe som kan forandre hverdagen hos Familien Bélier: Paulas ekstraordinære talent oppdages. Hun vet det ikke selv, men hun har talent for sang. Det oppdages når hun dilter etter en gutt hun er forelsket i, til opptak til skolekoret. Og så tydelig er dette talentet at musikklærer Mr. Thomassen vil sende Paula til Paris og opptak til operaskolen.

Fin historie

En enkel, liten historie, filmet i flotte omgivelser, med løsrivelse fra hjemmet som senternerven, med klare karakterer i sentrale roller – og med en lun humor.

«Hvordan følge en drøm familien aldri kommer til å forstå», heter det i følgeseddelen – og her handler det konkret om et sangtalent i en familie hvor ingen kan høre. Men mest av alt er det en flytter-hjemmefra-situasjon de aller fleste, både ungdom og voksne, kjenner seg igjen i.

Neppe en film for evigheten. Men jobben er enkel og elegant. Og levert som en god «feelgood»-film for en hyggelig kinokveld.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FIN FAMILIE: Paula har et ekstraordinært talent for sang – men de andre i familien er døve – og kan de i det hele tatt glede seg over dette talentet? Foto: Norsk Filmdistribusjon
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke