24. okt
Usaklig moro: Tordenguden «Thor» i nevekamp ned Den utrolig Hulken.FOTO: Walt Disney Nordic
 
Episk oppgjør
Den tredje filmen om tordenguden «Thor» fra tegneserieuniverset Marvel er en underholdende affære.

Publisert: 26.okt.2017 06:32
Oppdatert: 26.okt.2017 07:03

Plottet er noe intrikat og går noenlunde som følgende: Ragnarok er kommet og mer eller mindre som i dommedagsprofetiene er det Sult som med sitt sverd skal ødelegge Åsgard. Thor (Chris Hemsworth) setter derimot Sult ut av spill i filmens åpningsscene, og i stedet er det underverdenens dronning, Hel, omtalt i filmen som Odins- og ikke Lokes datter, som skal ta over som hersker av Åsgard.

Thor og Loke forsøker kjempe imot, men blir sendt til et slags parallellt univers kalt Sakaar, hvor Thor må kjempe i gladiatorkamp mot Den utrolige Hulken. En meta-replikk hjelper oss på vei: «The only thing that does make sense, is that nothing makes sense». Hulken er en gammel venn og kollega av Thor fra tidligere filmer, og med seg på laget for å redde Åsgård får de den navnløse Valkyrien (Tessa Thompson), den eneste overlevende valkyrien etter slaget mot Hel i gamle-gamledager.

Visuell fryd

Epikken - norrøne guder møter tegneseriehelter - utgjør filmens livsgrunnlaget. Episke slag med storslått CGI kombineres med tørrvittge replikker og situasjonskomedie. Den noe obskure karakteren og helten Korg (hvorregissør Taika Watiti har lagt på stemme) understreker med sin New Zealske aksent uhøytideligheten.

Det er ikke alltid at 3D kommer til sin rett, men i denne filmen fungerer det. Spesielt ved endeliket, da Sult står over et Valhall i flammer, tilfører 3D-en, ja, en ny dimensjon.

Storslått casting

Rollelista er, som seg hør og bør, også storslagen. Antony Hopkins spiller rollen som Odin, dog en mer stutt utgave enn hva sagaene forteller. Cate Blachett gjør en utmerket rolle som Hel, og er knapt til å kjenne igjen i skinndrakt med svarte horn. Foruten Jeff Goldblums godlynte karakter Grandmaster, som ruler over Sakaar og er den som arrangerer gladiatorkampen mellom Thor og Hulken, er Idris Elba i rollen som Heimdal et lyspunkt.

Åsgard til jorden

I sluttscenen er det Hulken tur til å skinne. I et oppgjør med Fenrisulven redder han Åsgards innbyggere fra ulvens glefs. Sult er i ferd med å ødelegge verden, så Åsgards befolkning må finne seg et nytt sted å bo, og blir fraktet om bord et romskip.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke