24. okt
 
Et lite stykke magi
Slik skal eventyr være. Magisk. Og i en verden man ikke vil forlate.

Publisert: 29.okt.2015 04:00
Oppdatert: 29.okt.2015 07:11

En strålende historie, så flott presentert, så presist malt, med hver en farge nøysomt passet til, nær perfekt, som naturens egne fargekombinasjoner, og så dramatisk, så spennende – og med kamp om hva vi alle liker aller best: håpet!

Et irsk sagn; om selkiene, halvt sel, halvt menneske, de eneste som kan redde verden.

En barnefilm? Kanskje mest av alt en familiefilm. Som kan ses som en enkel rett-fram-historie, men også er det en flott anledning til å åpne øynene – og kanskje til og med ta en prat, hele familien.

Det siste håp

Den lille stumme jenta Saoirse vokser opp sammen med sin eldre bror Ben og faren Connor på et fyrtårn ute i havgapet. Saoirse, som viser seg å være den siste selkien, en arv etter moren, må finne igjen stemmen sin og synge «Sangen fra havet». Hun er det siste håp. Men ferden er lang. Og vanskelig. Og bare storebror Ben kan hjelpe henne på den farefulle ferd.

Knockout

Et lite stykke magi. Håndtegnet. Så elegant. Helt inn i filmens siste strek. Det går an å slå knockout på de globale megamaskinene og deres digitale filmherredømme.

Her er de små og sarte, de store, sterke og rådville, de smarte og snille – og ikke minst de ekle, fæle og skumle. Alle sammen malt inn i Irlands friske og frodige landskap.

Vi kan kjenne vinden, vi kan lukte regnet. Og vi vet de er der, også i virkeligheten, disse bitte små magiske lysene. Følg dem. Inn i kinosalen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke