24. okt
ACTION: Tom Hardy som Mad Max og som blodpose (hengt foran på bilen) for en av krigerne i den nyeste episode i denne klassiker-serien (- 79/ - 81 / - 85 / - 15). Foto/Copyright: SF Norge AS
 
Evig filmliv
Tilbake i den mørke framtid. Tilbake i Mad Max’ verden.

Publisert: 15.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 08:09

Neppe en framtid slik vi ser den i dag, men en kul framtidsscene, et kultbilde, fra sytti/åttitallet. Forbanna synd historien er såpass tynn.

Egentlig er vi vel allerede i den framtid, i 2015, hvor George Miller (manus/regi) tenkte seg Mad Max på syttitallet. Nå er det vel ikke blitt helt slik; med totalt ødelagt jordklode og en armert daglig blodig kamp om drivstoff og vann – selv om det er lett å forstå hva han en gang tenkte.

Plages

Politimannen Max Rockatansky, Mad Max, som vi en gang kjente, er fortsatt der ute, ensom, og fortsatt plages han av bildene av hva som en gang skjedde: motorsykkelbanden som drepte kona, barnet og kollegaen. Vi får en kortversjon, i filmens første sekunder, før det braker løs.

Opp med lyden!

Han blir tatt til fange, og hengt opp som blodpose for krigerne til «Evige Joe», tyrannen i Citadel.

Furiosa (Charlize Theron) stikker av med tyrannens avlskvinner – og jakten gjennom ørkenen starter.

To timers action. Det er hva vi snakker om her. Dessverre pusset og polert – som film er i dag. Denne verden, av sand, stein og metall, fortjener et grovt lerret. I Mad Max’ verden skal smerten kjennes, det skal være ubehagelig der nede i kinostolen – for det er dit du skal; langt, langt ned.

En stor opptur er lydbildet. Og et godt råd til kinosjefen er å skru opp volumet, slik at det rister skikkelig når «krigsmaskinen» dundrer av gårde.

Aldri har Mad Max vært på topplister merket kvalitetsfilm. Likevel har Mad Max et evig filmliv. Slik er det bare.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke