23. okt
SITTER FAST: De later som de er familie for å slippe unna, men blir sittende fast i en forstad til Paris. Foto: Tour de Force
 
Fæl historie
Her er det livsfarlig. Hvert et minutt. Hele historien er en usikret granat.

Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 06:41

Siadhasan, medlem av geriljagruppen Tamiltigrene, kommer til Frankrike under dekknavnet «Dheepan», med en konstruert familie; kone og datter. De får plass i en portnerbolig i en av forstedene til Paris. Her styrer kriminelle gjenger, og den lille «familien» havner i skuddlinjen. I tillegg sitter de fast inn i sin egen medbrakte løgn.

Regissør Jacques Audiard har vist verden før, han mottok «Gullpalmen» for denne, «Dheepan» – og han er en historieforteller helt i verdensklasse. «Dheepan» er en historie klippet ut av vår tid om et liv på line uten sikkerhetsnett; med følelser, med dype sår – og med minelagte fortauer.

Finnes det en veg til et liv i frihet og fred?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke