24. okt
 
Fælt bilde av vår tid
Se filmen «Amy». Og husk for evig denne kvelden på kino.

Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 09:13

Her er en sjanse til å se vår egen tid, kanskje forstå litt – og til og med angre litt ...?

Var du en av dem som lo av Amy Winehouse-vitsene til talkshow-kjendisene? Kjøp billett til filmen «Amy» og godteriet kan komme til å bli sittende i halsen.

Jazzstemmen

Her er jenta fra nord i London som ga verden en ny jazzstemme, en stemme sammenlignet med Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Sarah Voughan: «Du synger som en sekstifem år gammel jazzsangerinne som kjenner gata opp og ned. Når du synger slik som attenåring, hvordan vil du være som tjuefemåring?»

I dag vet vi svaret. Og vi kjenner finalen. Død av alkoholforgiftning 27 år gammel, i sitt hjem i Camden i juli 2011.

Det refereres til filmen om «Senna» når det snakkes om regissør Asif Kapadia, til og med at jobben med «Senna» ga ham jobben med «Amy». Saken er, etter å ha sett begge filmer, at «Amy» er en så mye sterkere og bedre film. Kanskje mest av alt fordi det i nyere tid finnes mer materiale, det er langt mer vanlig i vår tid å filme privat.

Tett på

Vi får være med, tett på; fra venninnens 14-årsdag, hvor Amy allerede utmerker seg med sin stemme, til hun trår inn i underholdningsindustrien, til hun gjør sine skjebnevalg, kanskje spesielt når det gjelder kjæreste og mann, til hun blir et verdensnavn – og media og alle som vil utnytte henne for alvor starter jakten.

Allerede som ung sier Amy at hun ikke vil fikse en slik situasjon, med å bli berømt. Det er for jævlig hvor rett hun skulle få.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke