23. okt
Heltinne: Rollen som Katniss Everdeen har gjort Jennifer Lawrence til en internasjonal verdensstjerne. I «The Hunger Games: Mockingjay part 2» treffer hun nok en gang blink.
 
Fengende finale
Katniss Everdeen og «The Hunger Games: Mockingjay part 2» treffer blink på det aller meste i trilogiens avslutning.

Publisert: 18.nov.2015 04:00
Oppdatert: 18.nov.2015 03:59

Så var det altså slutt. «The Hunger Games- Mockinjay part 2» er den fjerde og siste filmen fra Suzanne Collins bokserie om Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) og «Hungerslekene».

Handlingen finner sted i en udefinert framtid i Nord-Amerika, og nå har vi kommet til punktet der det er full krig mellom landets omkringliggende distrikter og den diktatoriske presidenten Snow (Donald Sutherland). Vi følger Katniss og hennes spesialtropp infiltrere landets hovedstad, som på kreativt vis har fått navnet Capitol, og på veg mot byens sentrumskjerne nøster Regissør Francis Lawrence opp i alle spørsmål som filmens mange fans måtte sitte med. Som rotter i en labyrint må hovedpersonene gjennom flere hindre og farlige feller i sin ferd mot presidentens residens, og i likhet med de første filmene i serien faller de unge karakterene på voldsomt vis som fluer.

Hybrid av sjangre

Regissør Francis Lawrence formidler filmens mange vendepunkter og spilleregler gjennom sporadiske nyhetssendinger fra Capitol. Det er en effektiv, men lite kreativ fortellerstil som egentlig blir litt for lettvint i lengden. Det er greit å forklare publikum hva som skjer, men man trenger ikke tvangsfore filmens handling med teskje.I likhet med andre storfilmer forsøker «Mockingjay Part 2» å trykke på samtlige knapper i publikums følelsesregister. Her får du både action, spenning, romantikk, tragedie og drama om hverandre, og regissør Francis Lawrence har brukt de aller fleste virkemidlene han kjenner for å gi «Hunger Games»-serien en slagkraftig punktum. Problemet er at han her også setter altfor mange punktum. Assosiasjonene gikk raskt til «Ringenes Herre» trilogiens endeløse avslutningsscener, og filmens siste 15 minutter er som et langt gjest å regne.

Verdig avslutning

Dette er allikevel en avslutning som vil tilfredsstille millioner av fans, og i forhold til selve underholdningsverdien skuffer ikke filmen på noen som helst måte. Her får man i pose og sekk, og samtlige av filmens gode og onde karakterer får sin belønning til slutt. Det konstante og intense kjærlighetsdramaet mellom Katniss, Peeta og Gale får man dessuten også nøstet opp i. Trilogiens siste film byr i det hele tatt på en verdig og fengende avslutning på en av de mest suksessfulle seriene i moderne filmhistorie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke