24. okt
 
Filmtull med Eddie
Garantert vil noen hakke på dårlig hoppfaglig presisjon, men «Eddie the Eagle» på kino er nok mest ment for enkel popkornhygge.

Publisert: 31.mar.2016 04:00
Oppdatert: 01.apr.2016 14:00

Da vi, for anledningen, trår ut av Holmenkollen og inn i kinosalen, så er «Ørnen fra Cheltenham» helt klart verdt en «feelgood»-film. Taron Egerton passer bra som «Eddie», og det er han vi må stole på i denne omgang.

«Vi følger «Eddie» fra han som liten satser på en olympisk karriere i å holde pusten under vann, til han setter utfor den store bakken i de olympiske leker i Calgary i 1988.

Egerton er bra, han får oss absolutt til å kjenne litt på galskapen i de avgjørende øyeblikk. Den mye mer berømte Hugh Jackman fungerer dårligere som amerikansk hopper som har ramlet utpå fylla og som ganske snart blir «Eddies» trener.

Den norske troppen, som skal være filmens kjekkaser, blir skolegutter på film.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke