24. okt
kjærlighet: På en upolert måte Foto: Another World Entertainment Norway AS
 
Fint og ærlig om kjærligheten
Britene leverer lavmælt romantikk og sur realisme fra den engelske landsbygda, som både i mil og stil befinner seg langt fra Hollywood.

Publisert: 16.nov.2017 08:41
Oppdatert: 16.nov.2017 08:47

Johnnys liv på et fattig engelsk småbruk er et liv av slit og tristesse. Den unge bonden bor med sin far og bestemor, og de er ikke akkurat «familien Larkin».

I tillegg er Johnny homofil, og «håndterer» den triste hverdagen med å gå på stupfylla hver eneste kveld. Så dukker den rumenske sesongarbeideren Georghe opp for hjelpe med lamminga, og vi øyner et håp om at vår hovedperson skal få det bedre. Vi ønsker virkelig at han kan finne glede og retning i livet sitt igjen, sammen med den vakre og omsorgsfulle rumeneren. Men er det så enkelt som det?

Nei, det er det selvsagt ikke. Filmen synliggjør hvordan livet kan sees på som både stygt og vakkert, og kontrastene mellom de to sidene brukes aktivt i fortellerstilen. Noen vil kanskje føle det blir i overkant nært og realistisk, med sexscener i gjørma, mye utsondring av kroppsvesker og de mange nærbildene av møkk og annen dyregørr, men lar man seg engasjere i filmens hovedperson, er det en film vel verdt og se, med motstand nok til å klare det langsomme tempoet (bare ikke se denne med foreldrene dine, det kan bli meget pinlig). Det er romantisk på sin måte, men ikke forvent at det vil sprette fram noen Jane Austen-karakterer i kyse, bare fordi vi er på de Yorkshirske heder. Vi er i 2017. Men livet, og særlig ikke som skeiv, i de rurale deler av England, er fortsatt ikke helt lett.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke