24. okt
 
Forsiktig thriller
Hun kommer for å ta hevn. Men bærer hevnen en helaftens spillefilm?

Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 06:38

Drama/thriller er stempelet på filmen Hevns vaskelapp, og det er selvsagt fristende å bruke ordet thriller med et utgangspunkt som Ingvar Ambjørnsens bok «Dukken i taket». Det hadde holdt med drama.

Utgangspunktet er godt, Siren Jørgensen er troverdig der hun kommer til den lille bygda som «Rebekka», på jakt etter hevn. Men hvorfor ikke kvesse den svære kniven hun har i veska?

Tamt

Det blir noe tamt over det hele, og ganske sikkert er det fordi vi forventer oss noe mer i dag når varen er stemplet thriller og har tittelen «Hevn».

Hun kommer for å hevne søsteren, hun seiler under falskt flagg, som reiselivsreporter, og målet er å ta hotelldirektøren og ordførerkandidaten Morten, som i dag er vellykket etablert med både kone og barn.

Dominobrikkene er satt opp, det er bare å dytte på den ene. Og «Rebekka» dytter det hele i gang, men dessverre blir ikke dette kvast nok til å jage opp pulsen hos oss i salen.

Godt utgangspunkt

Spillefilmen «Hevn» er laget på en god historie, den er spilt inn i strålende omgivelser rundt Hotel Mundal i Fjærland, fotojobben er god, karakterene er klare og godt presentert av gode skuespillere, men en thriller må være langt skarpere. Vi forventer å sitte der, i mørket, smånervøse.

Siren Jørgensen gjør en god hovedrolledebut i spillefilm. Anders Baasmo Christiansen er plassert bak baren. Det står han trygt – som barmannen «Bimbo».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke