buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Fortjent ørefik
En fortjent ørefik. Til alle som tror på skyfri himmel i et vestlige velorganisert samfunn.

Publisert: 19.jan.2017 06:50
Oppdatert: 19.jan.2017 07:26

Regissør Ken Loach kan språket. Han holder seg så tett inntil lista, som det nesten er mulig – og slik blir dette troverdig, og derfor blir det bra – når skammen tar oss. Vi kjenner ham så godt, «Daniel Blake» (59), snekkeren som er satt på bakken etter hjerteattakk – og som søker hjelp i samfunnet han selv har vært med på å bygge.

Han blir overrasket når det er lite hjelp å hente. Og enda verre: han blir beordret til å jage seg selv ut på planken.

Forbanna

Ikke forstår han, og fortvilet, og etter hvert forbanna blir han – og så godt er dette presentert, at vi blir forbanna vi også.

Om det er våre siste velferdskroner, så skulle vi gått sammen, til kino, alle mann, for å se «Jeg, Daniel Blake», sammenligne – og sjekke om vårt eget tog er på de riktige skinnene, at det ikke har sporet av eller er i ferd med å spore av.

Regissør Ken Loach har ikke valgt uteliggere, som fryser i hjel i plastsekker under ei bru, for å vise oss det verste. Det er oss sjøl, hvermannsen, han viser oss, både foran og bak den offentlige skranken, både med lua i hånda foran og med hånda på knappen bak.

Sprenglanding

Sprengladningen er han som alltid har gjort jobben, i førti år som snekker, som en av så mange som har bygget landet – og som nå trenger bitte litt hjelp. Og som snart også møter en annen person, Katie, med to barn – og som også plasseres i en fæl situasjon. De finner trøst i vennskapet – men i hverdagen er de maktesløse.

terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat