buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Fråtseri film

0
Publisert: 15.apr.2015 04:00
Oppdatert: 15.apr.2015 03:59

Tirsdag starter historiens tredje utgave av Hamarama – Hamars egen filmfestival, og det ligger an til å bli den klart største. Nå skal vi fråtse i kvalitetsfilm ei hel halv uke til ende.

Den første Hamarama – i 2013 – var beregnet på å gi en forsmak på hva festivalen kunne bli; en prøveballong på en byggeplass. For den gangen var det fortsatt bygging i kulturhuset, og 7–800 mennesker på festivalen var omtrent som ventet. Og forsmaken ga mersmak. I fjor var ting falt mer på plass, og 1762 publikummere var et atskillig hyggeligere publikumstall. Ikke minst fikk folk en første mulighet til å begynne å venne seg til at Hamar for framtida også skal være en filmfestivalby. Derfor er det grunn til å vente fortsatt kraftig økning av publikumstallet også i år, i tillegg til at programmet synes betydelig skjerpet og styrket.

I løpet av de fire festivaldagene skal kinosjef Espen Jørgensen by på ikke mindre enn 43 filmer, 90 forestillinger, møte med filmskapere, konkurranser og sosiale treff. «Jeg synes det er viktig å vise filmer som ellers ikke oppnår så mye oppmerksomhet», uttalte Espen Jørgensen i HA. «Det er ellers så mange dager med popkorn og «Fast & Furious». En festival som dette gir flere en anledning til å bli interessert i film».

Og det er viktig, for Hamar har en lang historie som filmby. Og det er en historie som takket være filmfestivalen nå kan videreutvikles. For det er en viktig side ved festivalen å løfte interessen også for de antatt «smalere» og mindre kommersielle filmene. Det er den kanskje aller viktigste funksjonen festivalen har.

Men i tillegg til både smale og brede internasjonale filmer og norske, er det også viktig at Hamarama har spesielt rom for det lokale. Henrik Dalsbakkens spillefilmdebut «Å vende tilbake» står naturlig nok sentralt på festivalen, og gir mening til begrepet kortreist film. Men også kortfilmene er en viktig satsing. er gir rom for det lokale, i tillegg til at festivalen på lørdag samarbeider med spillutviklermiljøet i Hamar om spennende events knyttet til spill, blant annet spillturnering i kinosalen. For så vi må en filmfestival i Hamar favne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat