24. okt
BØRNING 2: Til høsten kommer oppfølgeren av fjorårets største publikumshiten «Børning», der Anders Baaasmo Christiansen, Sven Nordin, og Jenny Skavlan trakk 380.000 til kinoen. Nå blir det vinterføre.
 
Full gass for Børning 2
Til tross for sju avslag fra Norsk filminstitutt setter Filmkameratene klampen i bånn for en Børning 2.

Publisert: 20.nov.2015 14:28
Oppdatert: 20.nov.2015 14:30

Ifølge regissør Hallvard Bræin skal det nå børenes på vinterføre over kule fjelloverganger, og resultatet skal være klart for kinopublikum til høsten.

Et publikum der 380.000 gikk av huse for å se Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan & co. kappbørne seg nord gjennom landet.

Børning 2 blir i verdens første snøbørnefilm, en bokstavelig spin off til førstefilmen. Publikum har vært klar for en ny heisatur. Men Statens filminstitutt ville ikke gi forhåndsstøtte til produksjonen. Etter det sjuende avslaget bestemte børningteamet seg for å børne løs på egen hånd. Filmen finansieres gjennom andre kanaler, og Statens filminstitutt har kommentert at toeren i likhet med eneren nok kommer til å få etterhåndsstøtte og lanseringsstøtte. Publikumssuksessen Børning fikk til sammen 15 millioner slike kroner.

Opptakene starter i februar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke