24. okt
 
Full gass i Lillegul
Bli med på nok en fartsfylt og spektakulær kjøretur med Roy og Lillegul.

Publisert: 11.okt.2016 13:39
Oppdatert: 11.okt.2016 14:06

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er ferdig med å sone fengselsdommen han fikk som følge av turen til Nordkapp i «Børning». Han har lagt racingkarrieren bak seg, og med en ny jobb som pølsegriller på Shell er han klar for å begynne livet på nytt. Problemet er at han er den eneste som er ute etter forandring, og datteren Nina (Ida Husøy) er fremdeles frelst av et liv omringet av hestekrefter og eksos. Ninas nye kjæreste Charley (Jonas Hoff Oftebro) tar henne med på et nytt kappløp, denne gangen fra Fosnavåg til Murmansk, og med det ser Roy seg nødt til å følge etter.

Teknisk strålende

I en sjangerfilm som «Børning 2» havner allikevel selve handlingen i baksetet. Her er det eventyret fra start til mål som er viktigst, og med spektakulær kjøring, store stunts, fantastisk natur, utallige mengder hestekrefter huker «Børning 2» av de aller fleste punktene som trengs i en god bilfilm. Filmen preges dessuten av bunnsolid teknisk håndverk.

LES OGSÅ: Premiere ved midnatt.

Her leveres fantastisk lyddesign, glimrende fotoarbeid og effektiv klipping som er helt i tråd med sjangeren. Fra kinosetet kjenner man virkelig de voldsomme motorene ruse i kroppen. Den skandinaviske naturen kledd i hvit vinterkåpe gir filmen en vakker og spektakulær ramme, og bildene fra Bottenvika mellom Sverige og Finland er på grensen til erotisk.

Solide Baasmo Christiansen

Den ville bilkjøringen fanges flott opp til lerretet, og filmens fargerike karakterer byr på mange morsomme øyeblikk. Anders Baasmo Christiansen leverer, som forventet, en bunnsolid jobb som Roy, og med skuespillere som Otto Jespersen, Nils Vogt, Jenny Skavland, Marie Blokhus og Henrik Mestad byr filmen på et rikt, variert og morsomt karaktergalleri. Her er det i det hele tatt mye å glede seg til for folk som er glad i action og motoriserte kjøretøy. Historien som fortelles lider litt av enkle snarveier, og filmens vendepunkt oppleves ofte som litt forutsigbare. Her snakker vi allikevel om flisespikkeri, og som sjangerfilm leverer «Børning 2» til toppscore. Her får man svidd gummi, blårøyk og tusenvis av hestekrefter i full utfoldelse. Innrammet i vakker vinternatur oppleves «Burning 2» som en god og fornøyelig filmopplevelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke