buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Siste Resept: Per Fugellis siste måneder ble dokumentert både i hans egen bok «Pers Død» og i filmen «Per Fugelli-Siste Resept».Foto: Martin Otterbeck / Paradox Rettigheter AS
 
Glede og sorg
«Per Fugelli-Siste Resept» er en vakker og rørende dokumentar om den store samfunnsdebattantens siste måneder.

Publisert: 25.jan.2018 08:32
Oppdatert: 25.jan.2018 08:37

Per Fugelli gikk bort i september i fjor. Filmen om hans siste måneder er en rørende og varm dokumentar om en mann som ikke frykter døden, og som insisterer på å leve livet til det fulle. Erik Poppe og Paradox har laget dokumentarfilmen «Per Fugelli-Siste Resept», og her får vi møte legen, professoren og samfunnsdebattanten på et personlig plan igjennom både oppturer og nedturer. Det går tydelig fram at Fugelli var en varm og kjær mann helt til det siste. Vi følger Per og kjæresten Charlotte i bylivet i Oslo, men også på feriestedet utenfor Røst. Dokumentarer viser mange morsomme og hyggelige sider av Fugelli, blant annet hans rampete stjeling av blomster ifra Botanisk Hage i Oslo og hans inspirerende appeller og forelesninger.

Skrev bok

Det er Fugelli selv som er fortellerstemmen i denne filmen.

Mange av fortellingene kommer ifra boken «Pers Død» som han skrev mens innspillingen av dokumentaren pågikk. Dette gjør dokumentaren nær og gripende. Per Fugellis dype røst forteller om hans daglige gjøremål og boka er nesten å betrakte som en dagbok for hans siste måneder.

Stemningsfullt

Det er ingen mangel på vakre stemningsbilder fra naturen. Vi får vite at Per var glad i naturen og fascinert av hvor vakker den er, og dokumentaren setter stemningen ved hjelp av vakre naturbilder. Det er vanskelig å ikke bli rørt av denne dokumentaren som viser en mann som gradvis blir dårligere. Han legger ikke skjul på smertene, og det er tydelig at han har vondt til tider.

Mot slutten av dokumentaren blir det hele mer og mer dramatisk, og stemningen blir tristere og tristere. Vi får vite at kreften sprer seg og at han ikke har lang tid igjen. Fugelli valgte selv å avslutte filmingen av dokumentaren mot slutten, da han ville tilbringe mer tid med dem rundt seg.

Dette er en dokumentar som anbefales på det varmeste. Erik Poppe og Paradox har her vist mange sider av en mann, og det er ingen tvil om at dette er en av filmene du bør få med deg i 2018. «Per Fugelli-Siste Resept» fanger seeren fra første stund, og gir et innblikk i hvordan Per Fugelli var både privat og som samfunnsdebattant. Dette er absolutt et av årets tidlige filmhøydepunkter.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat