23. okt
SPILL: Høyt spill i Amsterdam, med Alicia Vikander i rollen som kjøpmannsfruen «Sophia» i «Tulip fever». Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon
 
Godt byggverk
Korthuset er fint designet og setter forsiktig opp, og det er en god historie – og byggverket er best på sitt skjøreste.

Publisert: 31.aug.2017 06:48
Oppdatert: 31.aug.2017 06:58

Svik av god klasse. Med Alicia Vikander og Christoph Waltz i spissen. Innledningen tar lang tid, unødvendig lang tid. Men når korthuset bygges, så settes det fint opp, kort etter kort, og det er lett å bli med – og ikke minst vente litt nysgjerrig på neste kort som skal lirkes inn i byggverket.

År 1634, skipsfarten tar verden til Europa, tulipanmarkedet koker i Amsterdam, en eneste løk kan gjøre en mann rik.

En kjøpmann (Waltz) trenger en ung kone (Vikander) for å gi ham en arving, hun flytter fra klosteret i håp om et bedre liv. Kjøpmannen hyrer en maler til å lage et dobbeltportrett av dem, hans kone og maleren faller for hverandre – og så startet spillet.

En god hånd spilles godt, og korthuset er best fordi vi vet at det faller nårsomhelst.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke