24. okt
I KJELLEREN: Patologen Tommy Tilden og sønnen Austin blir fanget i likhuset. Foto: SF Norge
 
Godt håndverk
Skrekkfilm i et likhus. Høres ut som en klisjé. Trolljegeren-regissør Andre Øvredal er smartere enn som så.

Publisert: 11.jan.2017 18:42
Oppdatert: 11.jan.2017 19:21

Rolig strøk, et ordinært villahus i Virginia. Så smeller det. I en blitz. Akkurat nok til at nervene strammes. Og så kommer bildene, blodet – og lik.

Det er rock’n’roll til arbeidet i likhuset, der sønn og far jobber. Men snart glir musikken vekk. Og lydene som kommer opp mot oss er fra kniver og sakser som skjærer i døde. Stemningen er satt allerede når sheriffen kommer med liket de ikke kan identifisere, et såkalt «Jane Doe». Det er «creepy» nok at vi skjønner at dette faktisk gjøres, at noen utfører denne type arbeid – og det er hva som setter oss i beredskap allerede før lyset dempes og det knirker i en gammel heis i «Tilden likhus og krematorium». Regissør Øvredal er passe hardhendt med pedalene og han rister skikkelig i oss. Godt håndverk.

terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke