buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Spenning: Kari Bremnes og André Sørum Sørum graver i kalde saker som Nordlys-journalister i «Kings Bay».
 
Graver i kalde saker
Kari Bremnes filmdebuterer med brukbart hell som gravende journalist.

Publisert: 26.jan.2017 07:13
Oppdatert: 26.jan.2017 07:27

Historien i den norske thrilleren «Kings Bay» drives av karakterenes journalistiske etterforsking, og hvis man skal sammenligne filmen med andre titler havner den i samme gate som «The Presidents Men» og «Spotlight».

I denne fortellingen dukker det opp interessant informasjon rundt ulykken i Kings Bay-gruvene i Ny-Ålesund på Svalbard. Det viser seg at det finnes løse tråder fra ulykken i 1961, og med det kan gravingen begynne.

Godkjent fra Bremnes

Kari Bremnes er ny i skuespillerfaget, og da er det rimelig sporty å ta på seg en omfattende hovedrolle. Sangeren leverer ingen perfekt debut, men blant filmens øvrige skuespillere gjør Bremnes allikevel en positiv figur som Nordlys-journalisten Harriet Hansen.

«Kings Bay» svekkes dessverre av tidvis kunstige replikkleveranser, og kanskje kan man spørre seg om regissør Stig Svendsen har prioritert Bremnes i litt for stor grad under innspillingen. Filmen oppfyller for øvrig mange av kravene som kreves i en spennende thriller.

GRIPENDE SUSPENS

Regissør Svendsen treffer bra med mange av sine valg. Filmmusikk, lyssetting og presis redigering brukes effektivt for å skape nødvendig suspens, og ved å gradvis nøste opp i historiens løse tråder holder filmen seg interessant gjennom samtlige minutter. Kameraføringen opplevdes allikevel tidvis som uryddig på det store kinolerretet. Det er gøy å se norske filmskapere utfordre seg i unorske sjangre. «Kings Bay» blir nok allikevel ingen ny klassiker.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat