24. okt
Krise: Samuele lever et vanlig liv i Middelhavet.Foto:/Copyright: Arthaus
 
Gripende og aktuell
Dokumentaren «Havet brenner» gir et nytt syn på flyktningkrisen i Europa.

Publisert: 13.okt.2016 10:37
Oppdatert: 13.okt.2016 10:36

«Havet brenner» tar utgangspunkt på en liten øy sør for Sicilia. Mennesker drukner i tusentall på havet, men på den lille øya Lampedusa fortsetter livet som vanlig. Innbyggernes daglige bekymringer handler først og fremst om det er vær til å fiske eller ikke, og nyhetsmeldingene som tikker inn på radioen oppleves som veldig fjerne. Her er parallellene til situasjonen i resten av Europa krystallklare. Middelhavet er et stykke unna, men dette en krise som foregår i vår egen bakgård. Tematikken blir ekstra tydelig når regissør Gianfranco Rosi bruker mye spilletid på gutten Samuele og hans dovne øye; Øyet er helt friskt, men han ser ingen ting. Med gripende og forferdelige bilder tar dokumentaren samtidig for seg krisesonen ute i havet. Filmen lider allikevel litt av spilletiden på nesten to timer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke