buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Star Wars: Rey (Daisy Ridley) knyttes til den onde Kylo Ren.
 
Star Wars Episode 8: Håpet tennes på ny
Star Wars Episode VIII: The Last Jedi mestrer kunsten å fortelle en følsom historie, uten å drukne i action.

Publisert: 14.des.2017 07:46
Oppdatert: 14.des.2017 07:53

Det er full krise i motstandsleiren, i det nyeste kapitlet i Star Wars-sagaen. Den ondsinnede First Order truer med å utslette den siste rest av motstand i galaksen. Det er opp til Carrie Fisher i rollen som Leia å gjøre det hun kan for å holde liv i kampen mot First Order. Filmen braker løs med en actionscene, der Motstandsbevegelsen i full panikk evakuerer sine styrker fra hovedbasen, som er under angrep av First Order med Kylo Ren og general Hux i spissen. I skyggene trekker den mystiske Supreme Leader Snoke i trådene. En slagscene som overrasker med å appellere til følelsene, gjør vei for fortsettelsen i fortellingen om Rey, som mot slutten av forrige film lyktes i å finne Luke Skywalker.

Dybde

Sistnevnte har gått i eksil, og har etter sigende lagt tiden som jediridder bak seg for godt. Scenene med Rey og Skywalker kan til tider oppleves som litt trauste, men Mark Hamill imponerer godt i en rolle som en aldrende, og angrende, einstøing. Her er det dybde, og det er fint å se at karakteren har utviklet seg ytterligere ifra den opprinnelige filmtrilogien. Rey på sin side er på evig jakt etter en foreldrefigur, samtidig som hun opplever usikkerhet rundt det å kunne kontrollere Kraften og har et ønske om å forstå denne evnen hun er i besittelse av. Det bor både et lys og et mørke i Rey, noe som skremmer Skywalker. Dette er også noe som knytter Rey til den onde Kylo Ren, som på sin side viser tegn til anger på å ha gått over til den mørke siden av Kraften. Kampen mellom disse to blir det som driver filmen framover i stille øyeblikk.

Det er tydelig at regissør og manusforfatter Rian Johnson (Brick, The Brothers, Looper, Breaking Bad), har hatt et ønske om å finne tilbake til sjelen i den originale filmtrilogien, for det er stadige vink og hyllester til scener og replikker fra denne. Noen kjente og kjære figurer dukker også opp i løpet av filmen, uten at jeg trenger å røpe hvilke.

spektakulært

Det var en ganske ublandet lykkefølelse jeg satt igjen med etter å ha sett den nyeste filmen i Star Wars-serien, «The Last Jedi». Her har regissør og skuespillere klart det kunststykket å flette inn en troverdig, emosjonell historie i en film ellers preget av storslått action, uten at det følsomme druknes bort i helheten. Til gjengjeld er actionscenene i aller høyeste grad spektakulære, tider såpass at en blir sittende og måpe. Det er også godt å se av avdøde Carrie Fisher får en verdig avskjed, og at hennes Leia er såpass godt framstilt med mye skjermtid i denne filmen. Denne kan trygt ses.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat