24. okt
TEAM SLIDRE: Solan, Ludvig og Reodor må kjempe igjen, mot denne gjengen, meieribestyrer Kleppvold, Emanuel Desperados og Olram Slåpen fra Bergen. Foto/Copyright: Maipo Film / Nordisk Film Distribusjon AS
 
Heia Flåklypa!
Ulidelig spennende. Herfra til Flåklypa.

Publisert: 24.des.2015 04:00
Oppdatert: 04.jan.2016 07:20

Våre kjæreste venner er i trøbbel igjen. Og denne gang ser det i mørkt ut, der inne i «fuglekassa». Ender Ludvig som hjemløs?

Her er de tilbake; Solan mer optimistisk enn noen gang, Ludvig så pessimistisk som mulig – og den fornuftige Reodor. For mange mer enn nok for en rolleliste, men i årets episode «Herfra til Flåklypa» bærer en ny trio mye av vekta: «Team Slidre», meieribestyrer Kleppvold, gorillaen Desperados og gnagsåret fra Bergen, Olvar Slåpen.

Osteløpet

Solan er stor i kjeften, som vanlig, denne gang i krangel om hvilke bygd som er best: Flåklypa eller Slidre. Det ene tar det andre, og snart ligger både verkstedet, Reodor og hjemmet til nasjonens yndlinger i veddemålskoppen: Hvem vinner det tradisjonelle «Osteløpet», fra Slidre til Flåklypa?

Aukrust-krukka er full av godteri, og den er nærmest bunnløs – og skaperne av «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» har vært flinke til å bruke av verktøyskrinet. Figurene i Qvisten Animations form er godt etablert, og de fungerer som bare det. Manus er ren enkel strek, herfra og dit, en konkurranse mellom to lag – men det blir ikke kjedelig i denne fantasiverden. Tvert imot.

Litt slurv

Replikkvekslingene er som vanlig fylt med morsomme finter, men det er litt dumt når det slurves med dialekt («Itte sjå næ»).

Gode tempovekslinger, helt der nede hos Ludvig, og i full fart der oppe hos Solan – og ikke minst spennende. Hele vegen. Helt til Flåklypa.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke