24. okt
Ar­ki­tekt: Atle Antonsen i rol­len som ar­ki­tek­ten Birk Ty­bring. Rol­len som Ty­bring er bare en av 11 rol­ler som er be­satt av Antonsen i fil­men.
 
Herlig komisk
Det pusses opp, og problemene lar ikke vente på seg i «Norske Byggeklosser».

Publisert: 22.feb.2018 13:46
Oppdatert: 22.feb.2018 14:16

I Norge er det ikke uvanlig å pusse opp. Dette har tidligere blitt satt på spissen i den originale «Norske Byggeklosser» fra 1972. I oppfølgeren er det Merete (Ine Jansen) og Jens (Anders Baasmo Christiansen) som skal pusse opp. De to bor opprinnelig hos Jens’ mor (Anne Marit Jacobsen) og har planlagt en ferietur over lengre tid. Plutselig får Merete vite at hun har arvet et hus etter sin filletante som gikk bort som følge av en sprengningsulykke. De drar for å se på huset, og det er her problemene starter. Paret rekvirerer arkitekten Birk Tybring (Atle Antonsen). Tybring er en eksentrisk type som blant annet ser for seg et tilbygg av leire og halm. For å utføre oppussingen trengs det håndverkere. Et utenlandsk håndverkerteam blir satt på oppgaven, og det viser seg at det ikke er så lett å pusse opp som man skulle tro.

Mannen med mange roller

Atle Antonsen spiller ikke mindre enn 11 roller i løpet av filmen. En av dem som stikker seg mest ut er rollen som den polske håndverkeren Mischa. Mischa sier selv at han er både håndverker, rørlegger og maler, og det første inntrykket seeren får av håndverkeren sier mye om karakteren. Mischa er en herlig parodi på en stereotypisk håndverker. Her må Antonsen krediteres for sin elegante gjennomføring av en karakter som mange vil kjenne igjen. De mange andre rollene Atle Antonsen innehar i filmen er med på å gi filmen humoristiske stikk og de fleste karakterene virker gjennomarbeidede. Karakterene til Antonsen, sammen med samboerne Merete og Jens skaper god underholdning for folket, og mange av scenene er til å le godt av. Latteren sitter særdeles løst når bygningsinspektøren kommer på besøk og får øye på Mischa. De to utspiller en scene der de bokstavelig talt møter seg selv i døra. Dette er enkelt, effektivt og morsomt.

Sjarmerende og morsom

«Norske Byggeklosser» er ikke en særlig dyp film, men det trengs heller ikke. I løpet av filmen er det nok sjarm og morsomheter.

Dette er en ren komedie, som er laget på et godt vis. Filmen er rett og slett morsom fra første stund til siste scene. Den er ikke nødvendigvis så morsom at kinopublikumet faller av stolene, men den er gjennomgående underholdende. Denne filmen anbefales, og er en av filmene du bør få med deg i år.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke