24. okt
VED MIDDAGSBORDET: Fra venstre: Inger Grethe Syversen, onkel Bjarne Syversen og Anders Baasmo Christiansen som «Anders» i «Hoggeren». Foto: Mer Film
 
Herlig naturlig
Ut i naturen. Med Anders som «Anders», bygdegutten som kommer tilbake til bygda. Det fungerer.

Publisert: 06.apr.2017 06:43
Oppdatert: 06.apr.2017 07:20

En Amanda-pris til onkel Bjarne Syversen for jobben som «Onkel Bjarne»? Det er allerede nevnt, og det er fortjent. For onkelen til regissør Jorunn Myklebust Syversen tar seg inn i norsk spillefilm med den største selvfølge. Spiller han? Eller? Samme kan det være. Onkel Bjarne er perfekt i jobben som «onkel Bjarne».

Høydepunktet for mange blir antakelig når han tar for seg «Anders» ved kjøkkenbordet, når denne «bygutten» har kommet tilbake til bygda og begynt å hogge, helt uten mål og mening, oppe i skogen – og praten har begynt å ta av i bygda ...

– Tulling!

– Du er en tulling! Du driver jo som en gærning!

Sier «Onkel Bjarne». Og «Anders» velger å knapt forsvare seg. Og jammen tror jeg faktisk at han, skuespilleren Anders Baasmo Christiansen, også er litt usikker – når «Onkel Bjarne» veiver ut sine verbale slag.

Herlig lyd

Det skulle egentlig vært en novellefilm, en slags kortfilm – og det er også ganske tydelig. Men gjør det noe? Jeg tror ikke det. Helt sikkert er det at regissør Jorunn Myklebust Syversen når oss, vi oppfatter og minnes på noe vi nok har visst hele tiden: naturen er i seg selv en terapi.

Lyden av trærne som felles. Lyden av øksa. Nærheten til en helt vanlig skog. Det er nesten så vi kjenner lukta.

Det er lett å se at Anders Baasmo Christiansen liker denne jobben. Og ikke minst liker han onkel Bjarne. tante Grethe og fetter Terje. Det gjør vi også.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke