23. okt
Toppklasse: Paddington er fortsatt like grom.Foto: Filmweb
 
Herliga London
Paddington 2 er familieunderholdning på sitt ypperste.

Publisert: 07.des.2017 07:45
Oppdatert: 07.des.2017 08:13

Med kvalitet i alle ledd, humor, varme, spenning og lekker visuell innpakning, er Paddington 2 en ordentlig tungvekter på familiefilmfronten. Uten å ha sett nummer en (men nå kommer jeg til å gjøre det) blir det vanskelig å si om forgjengeren er bedre, men denne står nok helt fint på egne bein uansett.

SKIKKELIG

Her har man nemlig tatt barneunderholdning på alvor, samtidig som de voksne kan humre med og glede seg over et fantastisk fargerikt univers, og ikke minst skuespillere vi kjenner godt fra før, som Hugh Grant, Hugh Bonneville (Downton Abbey), Jim Broadbent, for å nevne noen. De er riktignok dubbet på norsk, noe som jo er et lite minus for opplevelsen, men det er jo et poeng at de minste skal forstå hva som blir sagt. Dubbingen er heldigvis ikke så aller verst.

søt bjørn

Effektene er i toppklasse, særlig 3D-animasjonen av vår hovedkarakter som jo er en liten bjørn, opprinnelig fra Peru, men nå bosatt hos familien Brown i herlige London. Paddington er virkelig en sympatisk liten helt, selv om han ofte kløner det til fordi han er, vel, en bjørn, har han til og med omtanke for sin tante Lucy i Peru, som snart har bursdag. Når han finner en utbretts-bok av London i et antikvariat og prøver å skaffe seg penger til å kjøpe og sende den til henne, får han en rival i form av den slu og selvopptatte skuepilleren Felix i Hugh Grants fornøyelige (og veldig selvironiske) skikkelse, som er ute etter den samme boka. Omstendighetene vil ha det til at Paddington havner i fengsel, som uskyldig bjørn, anklaget for å ha stjålet nevnte bok, og det er duket for skattejakt og spenning, alt på erkebritisk maner og umiskjennelig tørr humor, paret med mye herlig slapstick.

trygt

En del skumle voksne karakter er det, men selv om det blir litt skummelt, blir det aldri utrivelig, noe som er en kunst ikke alle barnefilmer greier.

Filmskaperne er kanskje i overkant skikkelige med å nøste opp absolutt alle løse tråder, og alle karakterene har sine små reiser. Her skal ingen forlate kinosalen uten å være tilfredsstilt på alle områder. Men skal liksom det være dumt nå? Nei. Ta en pause i julestria og ta med deg et barn du kjenner (og barnet i deg selv) og kos dere med verdens søteste bjørn og briter på sitt beste.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke