24. okt
PAR i HOLLYWOOD: Jesse Eisenberg og Kristen Stewart i Woody Allens «Café Society». Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon
 
Hollywoody
Reisen går til Hollywood. Og tilbake.

Publisert: 05.okt.2016 16:31
Oppdatert: 06.okt.2016 07:55

Woody Allen har tatt med seg papir og penn og kamera inn i Hollywood på trettitallet. Han har gitt sin dress og v-genser til Jesse Eisenberg, «Bobby» denne gang, han har overlevert sine replikker og til og med sine fakter. Og Jesse (The Social Network/Louder Than Bombs) fikser det, ikke noe problem.

Lek med ilden

Vi får være med på hele rundturen, selvsagt, med «Bobby» fra New York, til Los Angeles og Hollywood, tilbake til New York – og helt fram, til fortiden biter oss bak!

Vi får leke med ilden, «The Woodyway», ut og inn av forelskelse- og/eller innbilt forelskelse, og kjenne litt på den røde temperatur. Alltid en millimeter unna avgrunnen. Fortelleren holder oss oppdatert, og nå og da besøker vi hva vi aner kan bli enden på reisen: Hva kunne vi vært? Hva kunne ha skjedd?

Sjekk mamma’n

Jesse er god, Kristen Stewart (Twilight) går stødig gjennom sine akter, Steve Carell (Foxcatcher) er tydelig i sin rolle som stjerneagent, men kanskje er Jeannie Berlin (Oscar allerede i - 72) best av alle, som mamma’n «Rose».

Vi liker «Woody Street», vår kjente sti - men svingene har vært krappere, bakkene har vært brattere. Derfor blir det også en roligere ferd. I reise. Og i plage. Kan hende er ikke kniven like skarp?

Fristende lys

Liker godt lysriggen i Los Angeles; alt er i ettermiddags- og tidlig kveldssol, så gult, så gult; sollyset, de gule husene oppe i åsen, terrassene, og om kvelden: det gule stearinlyset, dressene, kjolene … Nesten fristende.

Terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke