24. okt
KONFLIKTER: Sterke scener i «Timbuktu», når fundamentalister fester grepet om en by. Foto: Fidalgo
 
Høyeksplosivt
I denne landsbyen gnistrer det fra første filmminutt. Finnes det en trygg framtid?

Publisert: 15.jan.2015 04:00
Oppdatert: 15.jan.2015 07:18

Her er et landskap fjernt fra oss, men ikke mindre viktig å orientere seg i. Her er det god grunn til å liste seg når menn med våpen annonserer hva som slettes ikke er lovlig. Skuddene sitter løst. Og pisken svir, om man er fristet til å ta en trall eller spille fotball. Og kan hende dømmes du til å graves ned, bare med hodet over sanda - og bli steinet. Eller bli skutt, på åpent torg.

Følgeseddelen forteller: «Timbuktu» beskriver skjebnen til en landsby i Mali, som har blitt overtatt av jihadister.» - og vi følger flere personer, familier og situasjoner - og det går ille når noen prøver å utfordre lovene til de som har våpen i hånd.Regissøren fører oss med hard hånd inn i den ene konflikten etter den andre, og mer og mer engstelig blir vi, til lenger ut i denne historien vi kommer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke