24. okt
fæle greier:
 
Huff og guff
Regissøren av «Dogtooth» og «Lobster» forvirrer og forstyrrer igjen sitt publikum, men denne gangen er det mer sykt og mørkt enn det er morsomt.

Publisert: 07.des.2017 07:46
Oppdatert: 07.des.2017 08:17

Om du liker å betale penger for å ha det fælt, se bort fra terningen og gå og se selv. Dette er guffent på en svært særegen og forstyrrende måte, kanskje særlig fordi man ikke skjønner hva regissøren vil (annet enn å torturere både de på lerretet og de i salen med et i overkant mørkt syn på livet). Man kjenner igjen den følelsesmessig avkoblede dialogen fra forgjengerfilmen «Lobster», men dette er mye dystrere. Tonen settes med et åpningsbildet av et bankende hjerte i en åpen brystkasse på et operasjonsbord. Etter en pinefullt omstendelig start hvor vi introduseres for en hjertekirurg og hans familie, samt familiefarens tenårings-«venn», en høflig men litt enfoldig gutt som til stadighet dukker opp, setter filmen for alvor i gang, når familiefaren får et umulig ultimatum. Herfra er det ingen vei tilbake enn ned i et fysisk og psykisk helvete, krydret med bisarr humor. Både Nicole Kidman, Colin Farrell og nykommer Barry Keoghan gjør gode skuespillerprestasjoner, men det hjelper ikke på følelsen av å bare å ha lyst til å komme seg ut. Du får se hvor lenge du orker, hvis du orker.

Kjersti Gullvåg

Terningkast: 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke