24. okt
KUL DAME: Henriette Steenstrup leverer - og vel så det - i «Kvinner i for store herreskjorter».
 
Hurra for damene!
Anne Krigsvoll og Henriette Steenstrup er der fra første anslag. Inga Ibsdotter Lilleaas som litteraturstudenten Sigrid henger seg på.

Publisert: 05.mar.2015 04:00
Oppdatert: 05.mar.2015 06:37

Det er ingen enkel oppgave å lime historien(e) sammen, men regissør Yngvild Sve Flikke er stødig. Den såkalte røde tråd er litt lodden, og kanskje er det ikke noe poeng, heller, å absolutt se filmens historier i sammenheng. Vi hopper fram og tilbake mellom to par; tilfeldighetens samboerpar «livekunstner» Trine (Steenstrup) og trelastlagersjefen Agnes (Krigsvoll) og litteraturstudenten Sigrid (Lilleaas) og forfatteren Kåre (Hallvard Holmen).

Føde «live»

Anne Krigsvoll som raddis, ex-forfatter, med skrivesperre i førti år, og nå trelastlagersjef er mer nok til å ta turen til kino 8. mars-helga. Når hun ansetter «performance»-artisten Trine, som er høygravid, som lagerassistent, så blir det hele eksplosivt - og smeller, det gjør det, når Trine inviterer publikum til å se fødsel «live» inne i et bur i stua hjemme hos Agnes.

Klisjédikt

«Hun taslet over golvet i en for stor herreskjorte. Hun var så søt og nusselig. Men først måtte hun ha litt rå forsoningssex», leser Sigrid fra sitt eget filmklisjedikt på scenen i Studentersamfundet. Selvsagt havner hun selv i en for stor herreskjorte, på morrakvisten hjemme hos den førti år gamle forfatteren Kåre.

Skuespillerinnsatsen er hva som er best av alt her. Hallvard Holmen gjør jobben som hane; en skadeskutt suksessforfatter - men det er først og fremst Trine, Agnes og Sigrid som leverer, så hurra for damene!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke