24. okt
 
Hyggelig invitasjon
Mørket er visket vekk, men her er de, «Knøttene». Oppusset for 2015. En hyggelig invitasjon for dagens unger.

Publisert: 03.des.2015 04:00
Oppdatert: 03.des.2015 13:39

Figurene er like seg selv; Charlie Brown/Baltus Brun, Snoopy, selvsagt, Linus, Lucy, Peppermint Patty – og Snoopy’s lille venn, Woodstock. Det er laget en helt egen ramme for filmen. «Den lille rødhårede jenta» flytter inn, rett over gata for Charlie, og begynner i samme klasse som han – og han faller selvsagt pladask – og dette er historiens røde tråd.

Les alle HAs filmanmeldelser her!

Klipp og lim

Her er et nytt eksempel på vår «klipp-og-lim»-tid, hvor mange av Charles M. Schulz-stripene er limt inn i denne historiens ramme. Også kan vi kjenne igjen små episoder fra novellefilmene som mange fans har på dvd, og som i mye sterkere grad enn denne filmen preges av skyggesiden av livet.

Her er det digitale malerskrinet tatt i bruk. Det er farger, og det er mange detaljer – og stor fart. Nesten voldsomt, om man tenker tilbake på, og elsker, de elegante svart-hvitt-strekene fra – 50, – 60 – og – 70-tallet.

Fin førjulsgave

Likevel blir det et trivelig gjensyn, også for oss litt eldre fans – men mest av alt er dette en hyggelig invitasjon for nye seere, som forhåpentligvis også vil bli de nye leserne. Kan hende finnes det noen slitte pocketbøker fylt av Schulz-striper i noen kasser på loftet, hjemme eller hos besteforeldre – eller så bør alle voksne her kjenne sin besøkelsestid og komme seg til nærmeste bruktboksjappe (om noen fortsatt finnes) og handle inn – og lese og kose seg sammen med ungene.

Slik kan denne invitasjonen bli til en helt fantastisk førjulsgave.

Alene gir filmen ikke et godt nok bilde av denne skatten, gitt oss alle av Charles M. Schulz (1922-2000).

FAKTA

TERNINGKAST 4

Regi: Steve Martino
Sjanger: Animasjon / Eventyr / Familiefilm / Komedie
Nasjonalitet: Amerikansk
Spilletid: 1 time, 33 min
Sensur: Tillatt for alle

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LURT IGJEN: Charlie Brown går på nye finter, alltid godtroende – men også den snilleste.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke