24. okt
STJERNE: Historien om superstjernen Whitney Houston presenteres i «Whitney: Can I Be Me?»
 
Ikke til å redde
Det kan knapt bli verre. Hun måtte bøte med livet. Men får vi historien om Whitney Houston i «Can I Be Me?»?

Publisert: 22.jun.2017 06:22
Oppdatert: 22.jun.2017 06:35

Ikke helt sikker på det. I alle fall føles det ikke slik når vi forlater kinosalen. Dokumentarfilmen «Amy» om London-jenta Amy Winehouse slo oss så hardt; så tett vi kom inn på henne, så smertefullt. Her, i filmen om Whitney Houston, kommer vi aldri i nærheten. En logisk forklaring er nok at det ikke finnes opptak som kan ta oss så nær som vi kom i filmen «Amy».

Lite bak scenen

Lite filmmateriale, og da snakker vi om klipp fra privatlivet, når skjoldet er fjernet, lar seg ikke kompensere når det gjelder dokumentarfilm. Tydeligvis hadde noen med seg et lite kamera under turneen i Tyskland i 1999. Det er dette materialet filmmakerne i stor grad støtter seg til når de vil vise Whitney bak kulissene. Ellers er det mest fra de offentlige intervjuer, fra scenen, fra intervjuer med folk som var tett innpå, forskjellige typer hjelpere.

Whitney Houston ble 48 år. Hun døde av en overdose på The Beverly Hilton i 2012. Og som ikke det var nok, så døde datteren hennes også, 22 år gammel, tre år senere.

«The hood»

Det er viktig å bli minnet om hvor Whitney Houston faktisk kom fra, Newark, New Jersey, «the hood», og at familien flyttet derfra etter opptøyene på slutten av sekstitallet. Det er også lettere å forstå hvorfor det kan gå så vanvittig galt som det kan, selv om en slik film kun forteller historien side for side, nærmest rent faktamessig. Men som en dokumentarfilm om en person, så må vi nærmere.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke