23. okt
 
Imponert Kamp
Det er snart femten år siden Kristian Kamp kom opp med ideen om en Troll-film i 2003. Neste sommer skal han levere ferdig film til de nasjonale distributørene.

Publisert: 11.sep.2017 09:30
Oppdatert: 11.sep.2017 09:35

– Her går produksjonen strålende og etter planen, skriver Kristian Kamp i en epost.

Og han fortsetter:

– Ferdig film (engelsk master versjon) skal leveres neste sommer (juli 2018) til de nasjonale distributørene som har forhåndskjøpt visningsrettigheter. Godt over tretti land har sikret seg rettigheter per nå.

Ser snutter

Han koser seg hver dag i studio i Montreal, hvor filmen begynner å ta form:

– Begynner å se snutter av hvordan ferdig film vil se ut rent visuelt og kvalitetsmessig. Jeg er imponert og særdeles fornøyd så langt.

«Trollprinsen Trym har bare to dager på seg til å redde sin far, kong Grom, som har blitt til stein. Som Frodo i Ringenes Herre må Trym og vennene hans ut på en farlig ferd for å hente Groms hale og redde hans liv», heter det presentasjonen – som for tiden går verden rundt.

Troll 2?

Kristian Kamp, som både er co-regissør og produsent, besøker for tiden filmfestivalen i Toronto – som også er et fint sted å fortelle om «Troll – The Tale of a Tail».

I Montreal og Quebec City jobber fagfolk som tidligere har jobbet med både «Shrek», «Madagaskar», «Lion King» og andre kjente titler.

Kristian Kamp forteller at det allerede snakkes om utvikling av «Troll 2», og en gigant som Netflix også har begynt å vise sin interesse.

– Et eventyr

Håpet er at filmen skal ha premiere høsten 2018, kun et år fram i tid.

I så fall vil en lang reise ende i en verdenspremière.

– Mer enn ti års arbeid vil forhåpentligvis bære frukter snart. For meg allerede når jeg til daglig ser framgangen på produksjonen i studio i Montreal, skriver Kristian Kamp.

Og:

– Denne reisen har i seg selv vært et eventyr.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NÆRMER SEG: Regissør Kevin Munroe og co-regissør Kristian Kamp i lokalene til selskapet «Squeeze» i Quebec City. Etter planen skal filmen lanseres om et år. Foto: Remi Laakso
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke