24. okt
 
James skuffer ikke
Varen er levert. Som forventet.

Publisert: 29.okt.2015 13:01
Oppdatert: 29.okt.2015 13:58

Fiendene finnes nærmere vår mann. Og fortiden jager etter ham. Mørket kom med «Skyfall», og det er en dresskode som kler vår tids 007 godt. Det kjennes bra, det gir prosjektet en litt annerledes og mer moderne grunnmur – og det er fristende å tippe at ferden fortsetter i samme retning.

«Spectre» inneholder alt som forventes av en Bond-film; nærkamper, biljakt, våpen, flotte damer, litt humor, stunts, vodkadrinker, klokkene som alltid tikker ned ...

Temposkiftene er der; overraskelsene der vi lunter ned i de roligste scener, akselerasjonen når vi tenker at farten er på topp. Men kanskje finnes ikke lenger det voldsomt overraskende, det mest spektakulære – og to og en halv time er lenge ...

Åpning i Mexico

Åpningsscenen er mange ganger beskrevet og skrytt opp i skyene, og viktige er de, disse minuttene, for å sette standarden, for å sette tempoet, for å jekke opp forventningene. James Bond er på plass i Mexico City, og han jager, som alltid, og gatene er stappet proppfulle av opptogene i forbindelse med «De dødes dag» – og ganske snart smeller det, voldsomt, og så tar regissør Sam Mendes oss inn i åpningsscenens finale, i en ellevill kamp i et helikopter over et av stortorgene i en av verdens aller største byer.

Løs granat

Den nye tiden, med total digital overvåking, truer med å legge ned agent-programmet «00». James Bond blir satt på bakken etter sitt private initiativ i Mexico, og der er vi i gang med denne episoden.

Den verdenskjente usikret granat triller igjen inn på den internasjonale scene: James Bond. Jakten starter for alvor, og en rekke av «Bond-skurkene» dukker opp når den råde tråden følges. Men hvem finnes i enden? Hvem er personen alt og alle er linket til? Kun 007, for anledningen avskiltet, kan gå inn i denne tunnelen.

Oppvekst

Hvem er egentlig James Bond? Hvor kommer han fra? Hva er hans historie? Vi nærmer oss, episode for episode. Det er et strålende bakteppe for en historieforteller, og regissør Sam Mendes trekker forsiktig i denne tråden, så forsiktig han bare kan, for at tråden ikke skal ryke – og her er det viktig med en følsom hånd.

Langt viktigere, tror jeg, enn å finne opp actionkruttet på nytt. Vi har sett det meste. Men action hører med. Absolutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke