24. okt
 
Jorda angripes - igjen
Aliens truer, flere, større og sterkere enn noen gang. Tilbake etter tjue år og visstnok to hundre millioner dollar!

Publisert: 30.jun.2016 04:00
Oppdatert: 30.jun.2016 08:12

Slike budsjett er alene mer enn nok til å ryste hva som helst, mens disse aliens ristet jorda allerede i 1996. De gjør det igjen, sommeren 2016. Men skremmer de oss, i kinosalen?

Det som en gang var så spennende, det er i dag vist oss så mange ganger. Eventyrenes muligheter er så mange. Og så store. Og det gjør oss alle bortskjemte. Ikke engang trussel om total ødeleggelse av kloden er alene nok til å filleriste oss.

Dem eller oss?

De er større, de er sterkere, de er farligere. Skipet deres er 5000 kilometer i diameter. Har bittesmå og primitive jordboere i det hele tatt en sjanse?

Konflikten er enkel: dem eller oss? Fiende fra verdensrommet. Venner på jorda. Karakterlista er klassisk. Maktpersoner, staute helter, flotte damer, de skarpe hjerner med kvikke kommentarer, barna er gitt sin plass, en klassisk amerikansk skolebuss har fått en rolle, til og med en liten hund. Hovedscenen er Amerika, selvfølgelig, selv om både Østen og London ødelegges.

Slitne replikker

Fienden er så stor at det er nesten vanskelig å få oversikt, og ikke er det så spennende kanskje, med gresshoppelignende aliens?

Det tar en halvtime før et romskip dukker opp. Det tar en hel time før skipet lander. Humorkortet stikkes inn her og der. Uten at det blir så morsomt. Flere av replikkene er slitne («hell of a job!»). Gjensynet skulle bli storslagent, men ble det ikke - uansett hvor mye dollar det er fyrt med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke