buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SNIKSKYTTER: Bradley Cooper som Chris Kyle i Clint Eastwoods «American sniper». Foto/Copyright: SF Norge AS
 
Kald snikskytter
Soldatens iver og kall opp mot konas såre redsel og fortvilelse. Som regissør lykkes ikke Clint Eastwood helt.

Publisert: 22.jan.2015 04:00
Oppdatert: 22.jan.2015 07:38

Det er nesten forventet. Det blir en slags «kamp» mellom den sterke historien om den amerikanske skarpskytteren Chris Kyle (drepte flere enn 255, 160 bekreftet av Pentagon), og de ekstreme påkjenningene som utfordrer så mange soldathjem.

Prislapp

«Legenden» var teksten på klistremerket de militære omgivelsene satte på skarpskytteren. Fienden satte en prislapp (180.000 dollar) på samme mann. Enden på visa var at Chris Kyle, etter at han valgte å slutte i forsvaret for å redde ekteskapet, 2. februar 2013 ble drept på en skytebane hjemme i Texas, av en veteran med posttraumatisk stressyndrom.

Kontraster

Kontrastene er store, der snikskytteren sender sine kuler mot barn i Irak mens kona venter hans sønn hjemme i Amerika. Det er et fortellergrep som absolutt fungerer; med de grusomme skudd, bomber, blod og død opp mot ultralydbildene av en baby i mammas mage.

Men alltid vil man ha med alt når det er snakk om historier med så mange sterke kort i kortstokken. Det blir vanskelig å velge vekk. Og ikke minst velge. Og det er da det som er midt imellom, kanskje i denne sammenheng noe av det viktigste, lett blir svekket: konfliktene som oppstår i jobben som soldat opp mot fortvilelse av å ikke forstå - og selvsagt frykten og slitasjen - både i felten og hjemme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat