24. okt
Misjon: Presten Rodrigues (Andrew Garfield) og Mokichi (Shin’ya Tsukamoto) møter motstand fra Inkvisitorer.
 
Kort og godt for lang
Martin Scorseses historiske storfilm «Silence» framstår på ingen måte som en historisk stor film.

Publisert: 02.mar.2017 07:06
Oppdatert: 02.mar.2017 07:18

«Silence» tar utgangspunkt i forfølgelsen av kristne mennesker i 1600-tallets Japan. De portugisiske prestene Rodrigues (Andrew Garfield) og Garupe (Adam Driver) reiser til Japan for å etablere kontakt med deres tidligere pastor Ferreira (Liam Neeson), men møter etter hvert brutal motstand fra japanske inkvisitorer.

Realistiske fortellergrep

Hundretusener katolikker ble forfulgt under inkvisisjonen, og regissør Scorsese forteller sin versjon av historien på en realistisk og sterk måte. I en tid der religion var det eneste mange kunne klamre seg til, var tortur, forfølgelse og drap var det eneste som kunne skille folk fra sin tro. Ubeskrivelige følelser er i sving, og Scorseses realistiske gjengivelse og gode skuespillerprestasjoner bidrar til at filmen gir sterke inntrykk. Garfield er kanskje den mest sentrale i sin hovedrolle, men her må man trekke fram den noe ukjente skuespilleren Issei Ogata i rollen som den utspekulerte inkvisitoren Inoue.

Krevende minutter

Til tross for bunnsolide skuespillere og godt teknisk håndverk har allikevel «Silence» et stort, men lett merkbart problem. Filmen er for lang. Spilletiden på 160 minutter oppleves som i overkant, og filmens rolige bilder og langsom klipperytme gjør sitt man det hele blir ekstra krevende. Martin Scorsese har brygget på denne filmen i årevis, og det er mye som tyder på at han her har hatt en ønske om å lage et mesterverk til historiebøkene.

Dessverre lykkes han ikke helt med akkurat det denne gangen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke