24. okt
Filmfokus: Patrick Olstad (t.v.) og regissør Mathias Eek går spennende tider i møte. Filmkollektivet i Grønnegata åpnes offisielt 5.8.Foto: Kristian Einang
 
Kreativt kollektiv
Filmfotografer, regissører, manusforfattere, filmklippere og fotografer fra Hamar samles under samme tak i Grønnegata 94.

0
Publisert: 20.jul.2016 12:53
Oppdatert: 20.jul.2016 12:56

– Vi har spennende tider i møte, sier manusforfatter og regissør Mathias Eek.

Han er blant de lokale filmskaperne som i disse dager er i ferd med å etablere seg i nyoppussede lokaler.

– Her kan vi tilby mange ulike tjenester, og jeg tror vi kan bidra til å gi et løft for Hamar. Vi vil være i stand til å lage film av høy kvalitet, sier filmklipper Patrick Olstad.

Film og foto

Kollektivet består av sju ulike foretak innen foto og film. Mathias Eek og filmklipper Patrick Olstad fra henholdsvis Eek Film og Filmeditor er allerede godt i gang i de nye lokalene. I tillegg holder filmskaperen Øyvind Saugerud, fotograf Lars Martin Øien Bøe, fotograf Erik Johnsen, fotograf Rakel Berg og fotograf Monica Haugen til i de samme lokalene.

Olstad og Eek er begge sikre på at samtlige av kollektivets leietakere vil dra nytte av å samle likesinnede, kreative folk under samme tak.

– Vi har allerede begynt å samarbeide oss imellom, og det skal ikke så mye til før vi har behov for hverandres tjenester, sier Olstad.

– Man får en veldig god synergieffekt, og vi trenger ikke lete lenge etter kreativ rådgivning. Her kaster vi ball med hverandre, og forhåpentligvis har vi mange fellesprosjekter i møte, sier Eek.

Olstad forteller at han tar på seg oppdrag fra kommersielle aktører, og som filmklipper jobber han med behandling av ferdigskutt materiale. Mathias Eek vil først og fremst satse på egne filmprosjekter, men også han tar på seg oppdrag fra kommersielt hold.

– Vi er avhengig av hverandre, men vi er også uavhengige. Felles for oss alle er at vi gjør det vi har lyst til. Vi følger drømmen, sier Olstad.

– Vi jobber hver for oss, men innad kan vi dele både ressurser og tjenester til hyggelige priser, sier Eek.

Samarbeidsvillig utleier

Det er Innland Eiendom som leier ut lokalene i Grønnegata 94, og Olstad forteller at de nye leietakerne har jobbet tett med utleier om utformingen av kontorlandskapet.

– Vår utleier har hele tiden signalisert at han virkelig ønsker å få dette til, og vi har fått lokalene akkurat som vi ønsket.

– Alt er veldig gunstig, og jeg tviler på at mange andre har mulighet til å jobbe på samme måte, sier han.

Han forteller at kollektivet vil invitere til offisiell åpning 5. august.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke