24. okt
drama: Dietrich von Choltitz (Niels Arestrup) og Raoul Nordling (André Dussollier).Foto/Copyright: Europafilm AS
 
Kritisk krigsdrama
Skjebnen til den franske hovedstaden Paris balanserer på en knivsegg i det som står igjen som et ganske annerledes krigsdrama.

Publisert: 07.mai.2015 15:28
Oppdatert: 07.mai.2015 15:29

«Mannen som reddet Paris» tar for seg et av de mest kritiske døgnene i den moderne historien. Tyskland er i ferd med å tape krigen og Hitler har bestemt seg for at Frankrike skal lide. Drevet til vanvidd av misunnelse på Paris’ utrolige skjønnhet gir han ordre fra ruinene i Berlin om at byen skal legges i ruiner før de allierte styrkene ankommer byen.

Dette er historien om den tyske generalen Dietrich von Choltitz som praktisk talt står med Paris’ skjebne i sine egne hender, og den svenske konsulen Raoul Nordlings forsøk på å overtale Choltitz til å trosse førerens ordre. Handlingen finner stort sett sted innenfor fire vegger i et av Paris’ hotellrom, og filmen står igjen som et annerledes krigsdrama der diskusjon er løsningen framfør kuler og sprengstoff.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke